Over Optimaal Vermogen (OV)

Optimaal vermogen gaat over het benutten van de mogelijkheden die het leven ons biedt. Dat zijn aan de ene kant onze persoonlijke vermogens (talenten en kwaliteiten) en aan de andere kant gaat het ook heel concreet over het financiële vermogen waar je mee werkt. Het maakt niet uit of dat nu groot of klein is: door er verstandig mee om te gaan kan het groeien en je meer ruimte en mogelijkheden in de toekomst bieden.

Zit er iemand te wachten op het zoveelste blog? Misschien niet. Toch deel ik graag mijn ervaringen op het gebied van ‘vermogensbeheer’. Daarbij maakt ik gebruik van veel blogs in Amerika over ‘financial independance’, wat zoveel betekent als meer (passief) inkomen hebben dat uitgaven. Een hele Amerikaanse stroming houdt zich bezig met ‘frugality’, wat je in het Nederlands vertalen kunt met zuinigheid. Dat laatste woord is in Nederland wat in onmin geraakt door onze meer-meer-meer cultuur. Het concept heeft mooie kanten die ik graag me je deel.

Het valt mij op dat relatief weinig blogs in Nederland focussen op het financieel onafhankelijk worden. In Amerika zijn daarover honderden blogs te vinden. Ook zijn mensen heel open over hun wens om een miljoen dollar bij elkaar te vergaren.

Let op!
Optimaal Vermogen is geen financieel adviseur. Ik deel graag inzichten, ontdekkingen en informatie. Wat voor mijn werkt, hoeft niet voor een ander te werken. Je moet voor de ontwikkeling van je eigen optimaal vermogen je eigen keuzes maken, gebaseerd op je eigen voorkeuren, kwaliteiten en prioriteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s