De (virtuele) boekenkast

Om je vermogens optimaal te ontwikkelen, zijn boeken (en natuurlijk blogs en podcasts etc.) van groot belang. Hieronder vind je enkele boeken waar ik door de jaren heen heel erg veel aan heb gehad. Ik kan ze allen van harte aanbevelen en krijg geen enkele financiële vergoeding voor het noemen van de boeken. Vroeger was ik van het kopen, kopen, kopen. Nu wil ik liefst zo weinig mogelijk (boeken) bezitten en lees ze op mijn telefoon of laptop.

In mijn leven heb ik veel gelezen. Achteraf lijkt het soms op een substituut voor het leven zelf. Heel veel lezen over persoonlijke ontwikkeling, leiding geven of afvallen heeft naar mijn mening geen zin: het gaat er om dat je het zelf doet en zelf ervaart.

Vandaar dat ik het nu zelf zo doe: wanneer ik meer wil weten over een bepaald onderwerp, kies ik drie boeken (zie de hitlijsten of verkoopratings). Deze boeken lees ik, analyseer ze en maak vervolgens een plan van aanpak dat het beste bij mij past en dat van toepassing is op mijn situatie. Met een beetje geluk voer ik het plan van aanpak ook nog uit … Hierbij maak ik gebruik van jaar en / of maandthema’s.

 

Allen David, Getting Things Done (GTD)

Babauta Leo, Zen to Done

Beauvoir Simone de, Herinneringen van een keurig opgevoed meisje

Chopra Deepak, De zeven spirituele wetten van Succes

Chopra Deepak, Synchroniciteit

Coelho Paulo, De alchemist

Coelho Paulo, De pelgrimstocht naar Santiago

Coelho Paulo, De Zahir

Covey Stephen, De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Ferris, Timothy, Een werkweek van vier uur

Gladwell Malcolm, The Tippingpoint

Gladwell Malcolm, Outliers, A story fo success

Gunster Berthold, Omdenken

Hendriks Bertie, Dagboek van de Ziel

Hesse, Hermann, Siddhartha

Hesse, Hermann, Het kralenspel

Johnson, Spencer, Wie heeft mijn kaas gepikt?

Korteweg Hans, Innerlijke Leiding

Touber Tijn, Een spoedcursus verlichting

Wopereis Hans, Het licht en de korenmaat

 

Mijn wensenlijstje bevat onder andere de volgende boeken:

Larssen Erik Bertrand, De Helweek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s