Drie opmerkelijke eerste impressies over Seoul

Optimaal vermogen gaat over zo veel mogelijk leuke dingen doen met het vermogen dat je tot je beschikking hebt. Nu is het moment om er van te genieten door een leuke reis te maken.

We zijn in Seoul aangekomen en dat was een hele ervaring! Dat kwam mede door de overstap die we in Londen maakten. Weer security check, wachten, in de rij staan, alle indrukken, mensen massa’s en natuurlijk heel lang in het vliegtuig. Maar, zoals altijd, het is maar waar je je op instelt en je kunt de tijd prima mentaal indelen zodat het snel voorbij gaat. Heb niet eens tijd gehad om een film te kijken!

Oud en nieuw naast elkaar
 

IMG_0144.JPG
De stad is veel schoner dan ik verwacht had. Veel moderne gebouwen met glas en staal gaan zij aan zij met de traditionele huizen. De Koreanen waarderen deze oude huizen en wijzen er meteen op wanneer we er langs rijden. De paleizen van de keizers zijn in ere hersteld en worden druk bezocht door alle toeristen. Opvallend is ook, dat achter de mooie façades gewoon de electrische snoeren over de straten hangen. Wat een zooitje! Dat zouden we in Nederland nooit toestaan!!

Street food
Honger hoef je in Seoul niet te hebben. Overal op straat staan kleine stalletjes met dampende gril- en kook toestanden. Het ruikt heerlijk wanneer je er voorbij loopt! Het geeft ook een gezellige sfeer die ik hier niet verwacht had. We hebben ons er nog niet aan gewaagd maar dat gaat zeker nog gebeuren.

IMG_0144-0.JPG

Multifunctioneel

IMG_0137.JPG
De functies van de openbare ruimte lopen hier sterk in elkaar over. Winkels en appartementen zijn gecombineerd en veel metro’s geven direct toegang tot de shopping malls. Hierboven zie je een park (of liever gezegd een strook openbaar groen) dat de hoofdweg naar het paleis Guyeongbomgung, wordt gebruikt als expositieruimte waar Koreaanse families op Zondagmiddag een wandelingetje gaan maken. Gelegen tegen een imposante achtergrond van de omliggende bergen sinds het begin van de XV e eeuw, is dit complex een van de toeristische trekpleisters van deze moderne stad.

Tijd om te gaan slapen, want net als alle grote steden is er heel veel te zien, met super veel nieuwe indrukken. Morgen weer een drukke dag met sightseeing en nieuw lekere dingen proeven!

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s