Wat betaal jij voor een leuke avond uit?

diner

Gisteren 140 euro uitgegeven voor een concert cum diner. Wat? Ja, je leest het goed. Past dat dan bij de opbouw naar het Optimaal Vermogen? Daar ben ik zelf ook nog niet helemaal uit.

Eerst even vertellen wat het was. In onze stad is een openluchttheater, dat als werkvoorziening in 1933 gegraven is aan de rand van een mooi bos. Jaren is het niet gebruikt en nu is er een groep mensen, die er kleinschalige evenementen organiseren. Gisteravond was het een muziekprogramma en een overheerlijk drie gangen diner voor 219 personen. Iedereen betaalde 55 euro entré. De drankjes gingen per fles. Onze tafel deed het rustig aan zodat er nog eens 15 euro bij kwam. Wij waren met een groepje van 8 personen die elkaar kennen. Een groot deel van de avond wisselden we nieuwtjes en opinies uit, terwijl er eigenlijk (te) weinig aandacht voor de excellente muziek was.

Laat ik voorop stellen dat het uitstekend georganiseerd was. Ruim en royaal van opzet, echt professioneel. De muziek was van hoge kwaliteit, het eten was verrukkelijk. Tussen de bedrijven door heb ik nog een aantal mensen gesproken die niet aan onze tafel zaten. Leuk om iedereen weer te spreken, hoewel het tegen het einde van de avond steeds minder duidelijk werd vanwege de alcohol consumptie.

Een van de redenen om te gaan was, om te zien en gezien te worden. Ja, eigenlijk is het zo simpel, want over het algemeen was er relatief weinig aandacht voor het entertainment programma of het eten. Het lawaai wat oorverdovend, hetgeen noch de gesprekken, noch de aandacht voor het eten ten goede kwam.

Vanochtend concludeerden we wel, dat het goed is voor de ‘soul’ om eens lekker uitgebreid met verschillende mensen te spreken. Dat was een zeer positief punt van deze avond. We concludeerden, dat het hebben van tijd en ruimte in een ontspannen omgeving en goede gesprekken zaken zijn, die wij belangrijk vinden. Werkelijk contact met de mensen om ons heen. Twee dames zeiden, onafhankelijk van elkaar, aan het einde van de avond tegen mij: ‘Wat heb jij een leuke man’. ’t Ja, dat wist ik wel!

Of dit de beste manier is om het Optimaal Vermogen te bereiken? Ik denk het niet. Die zaken die we belangrijk vinden (werkelijk contact, lekker eten, aangename muziek) zijn op andere manieren te realiseren. In het vervolg kies ik voor: of een lekkere maaltijd, of een goed concert. Wanneer beiden in competitie met elkaar zijn, dan delft er altijd één het onderspit. Bovendien was de maaltijd nogal uitgebreid, zodat het niet echt mee helpt met het project In Balans. Dat is voor mij een tweede belangrijke overweging.

Hoe ziet een Optimaal Vermogen versie van deze avond er uit? Nodig vier stellen vrienden uit (er zijn altijd mensen die niet kunnen) en organiseer een diner voor maximaal acht personen. Zorg voor prettige achtergrond muziek (vraag je vrienden om allemaal vier of vijf favoriete nummers mee te nemen) en kook zelf een smakelijke en gezonde maaltijd. Je kunt eventueel een thema kiezen of af en toe de ‘tailtwister’ opvoeren, die de discussie-vuurtjes nog eens lekker opstookt. Denk er aan om af en toe wat foto’s te maken. Dan heb je met acht personen voor minder dan 150 euro een avond die goed is voor de ‘soul’, waar je nog lang met plezier aan terug denkt!

Deze herfst organiseer ik een avond en houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Ik hoor graag welke tips je hebt voor leuke avondjes uit! En ook welke bedragen je daaraan uitgeeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s